Over Savor

Probeer, een vegandog

Over Savor


Savor is een latin-American streetfood restaurant in Ulvenhout.

Ons menu heeft een grote variëteit aan hamburgers gemaakt van eerlijk Iers rundvlees,
ook hebben wij verschillende hotdogs worsten van slagerskwaliteit en de basis ingrediënten voor allerlei authentieke Mexicaanse gerechten.
Trek in een pure guacamole voor je nacho’s? Of de juiste cheddar voor je hamburger?
Dan kun je gerust een bezoekje brengen in ons restaurant.

Bij savor kunt u ervoor kiezen om binnen en buiten te zitten.
Wij hebben een gezellige binnentuin waar u zeker een vakantie gevoel bij krijgt.

Komt u genieten van onze!
Tortillas
Nachos
Hamburgers
Hotdogs
Broodjes voor hamburgers
Broodjes voor hotdogs
Wraps van tarwe of rode bieten
De heerlijkste sauzen als topping of side dish
Kaas producten zoals onze Mexicaanse Cheddar kaasmix en Ierse Cheddar plakken

Taco savor

Meer dan alleen mexicaans

De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken.
Het basisingrediënt is maïs dat tot vele vormen verwerkt wordt. Daarnaast komen chilipepers en tomaten in bijna elke maaltijd voor.
Bovendien is de gemiddelde Mexicaan ook groot fan van kip in zijn/haar gerechten.
De Mexicaanse keuken kent de nodige regionale variatie.
Verder heeft Mexico een sterke traditie met het verkopen van warme maaltijden op straat.

Verwant is de Tex-Mex, een samensmelting van de keukens van Texas en die van Mexico.
Taco Bell is een fastfoodketen die zich hierop richt.
Veel gerechten uit de Tex-Mex worden vaak ten onrechte toegeschreven aan de Mexicaanse keuken, zoals chili con carne en fajita’s.

De keuken van de Azteken was grotendeels op maïs gebaseerd. Daarnaast gebruikten zij ingrediënten zoals bonen, aardappelen, chilipeper,
papaja’s en ananas.

Toen de Spaanse veroveraars in het Aztekenrijk arriveerden brachten zij hun eigen gerechten en ingrediënten mee.
In het begin kwamen veel van deze kolonisten uit Andalusië waardoor ook de Moorse invloed in de te gebruiken kruiden herkenbaar is.
Na verloop van tijd werden beide culinaire keukens gecombineerd zodat de Mexicaanse keuken ontstond.
Chocolade stamt ook uit de Meso-Amerikaanse keuken en heeft zich na de komst van de Spanjaarden over de wereld verspreid.

Scroll to Top